ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Η/Υ

“Ψαρεύοντας” με λειτουργικά μέσα

“Στην Webfish παρέχουμε πλήρη τεχνική υποστήριξη υπολογιστών σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις„

Η εταιρεία μας δεν περιορίζεται μόνο στις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής και έντυπης προβολής σας. Είτε προβάλλεστε στο διαδίκτυο είτε όχι, σας παρέχουμε πλήρη τεχνική υποστήριξη υπολογιστών, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας χωρίς προβλήματα και δυσλειτουργίες στο υλικό και στο λογισμικό τους μέρος.

Υποστήριξη Η/Υ

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει τον υπολογιστή σας να είναι αργός, να κολλάει, να αργεί να ανοίξει ή να κλείνει χωρίς την θέλησή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο υλικό και στο λογισμικό του υπολογιστή σας ώστε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε το πρόβλημα που προκαλεί την δυσλειτουργία του. Ενημερώνουμε το λειτουργικό σύστημα και το πρόγραμμα προστασίας (anti-virus), ώστε να βελτιστοποιήσουμε στο έπακρο την ταχύτητα απόκρισης του υπολογιστή σας και την ασφάλειά σας κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.

Ένας ιός υπολογιστών είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς την  δική σας παρέμβαση και να “μολύνει” τον υπολογιστή σας χωρίς τη γνώση ή την άδειά σας. Με την ολοένα και αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται σε υπολογιστές οι οποίοι συνήθως δεν έχουν την κατάλληλη και ενημερωμένη προστασία. Αντιμετωπίζουμε επιτυχώς κάθε τέτοιου είδους προσβολή, ανιχνέυοντας όλους τους τύπους ιών και εγκαθιστώντας στον υπολογιστή σας ένα νέο και ασφαλές πρόγραμμα προστασίας (anti-virus) που θα σας προστατεύσει από μελλοντικές απειλές.

Σε περίπτωση αγοράς νέας έκδοσης των Windows ή όταν απαιτείται επαναφορά του λειτουργικού συστήματος (format), αφού δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του υπολογιστή σας (backup αρχείων), προχωράμε στην εγκατάσταση του λογισμικού και στην πλήρη ενημέρωση των οδηγών συσκευών (drivers) ώστε να λειτουργούν σωστά ο υπολογιστής και οι περιφερειακές συσκευές σας. Κατόπιν αιτήματός σας, μπορούμε να σας εγκαταστήσουμε τα προγράμματα της επιλογής σας και να προβούμε στις απαραίτητες ρυθμίσεις τους.

Αναλαμβάνουμε την αναβάθμιση του παλιού σας υπολογιστή οικονομικά και αποτελεσματικά. Μέσα από έναν συνδυασμό έξυπνων τροποποιήσεων, μπορείτε να κερδίσετε μια σημαντική αναβάθμιση των επιδόσεών του. Η αλλαγή ενός σκληρού δίσκου σε έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας ή τελευταίας τεχνολογίας (SSD), η αύξηση της μνήμης RAM, η ανανέωση της κάρτας γραφικών και η αλλαγή του επεξεργαστή αποτελούν κάποιες από τις μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός από την τεχνική υποστήριξη υπολογιστών, αναλαμβάνουμε και την εγκατάσταση νέας σύνδεσης ADSL στην οικία ή στον επαγγελματικό σας χώρο καθώς επίσης και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε ήδη υπάρχουσα. Εγκαθιστούμε και ρυθμίζουμε το modem router ή την κάρτα δικτύου σας και σας εξασφαλίζουμε μια επιτυχή σύνδεση στο Internet. Επιπλέον σας προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση στην λειτουργία του λογισμικού περιήγησης (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, Opera).

Δημιουργούμε για εσάς έναν ή περισσότερους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και εγκαθιστούμε στον υπολογιστή σας κατάλληλο λογισμικό (π.χ Microsoft Outlook) που σας επιτρέπει όχι μόνο να στέλνετε, να λαμβάνετε και να διαχειρίζεστε τα μηνύματά σας αλλά και να διαχειρίζεστε το ημερολόγιο και τις επαφές σας, όπως φίλους και συνεργάτες.

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση ενσύρματου ή ασύρματου δικτύου στην οικία σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο. Ρυθμίζουμε το δίκτυό σας για κοινή χρήση του εκτυπωτή και των αρχείων σας με όλους τους υπολογιστές που διαθέτετε και ρυθμίζουμε το modem router σας ώστε να είναι ασφαλές το ασύρματο δίκτυό σας.

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα που σας υποδεικνύουμε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, μπορούμε να έχουμε προσωρινό έλεγχο και να σας παρέχουμε άμεση και γρήγορη τεχνική υποστήριξη σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Καθ’ όλη την διάρκεια της μεταξύ μας σύνδεσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τις ενέργειες που ακολουθούμε για την επίλυσή τους και να επωφεληθείτε γνωστικά από αυτές. Η τεχνική υποστήριξη υπολογιστών εξ αποστάσεως μπορεί να επιλύσει μόνο ένα μέρος προβλημάτων λογισμικού (software) και όχι υλικού (hardware), για τα οποία πιθανόν να χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση από εμάς.

Επισκευή Laptop

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ραγισμένη ή σπασμένη οθόνη του laptop σας με καινούργια. Κάποιες από τις κλασικές περιπτώσεις όπου συνήθως απαιτείται αντικατάσταση είναι η εμφάνιση/έλλειψη γραμμών στην οθόνη, τα ξεθωριασμένα χρώματα και η σκοτεινή ή “νεκρή” οθόνη.

Το πληκτρολόγιο και το touchpad του laptop, είναι δύο ιδιαιτέρως ευαίσθητα σημεία, καθώς χρησιμοποιούνται διαρκώς και είναι εκτεθειμένα στις εξωτερικές συνθήκες όπως σκόνη και υγρασία. Η ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του πληκτρολογίου ή του touchpad, τα φθαρμένα πλήκτρα και η ρίψη υγρών στο πληκτρολόγιο αποτελούν τα πιο κοινά προβλήματα που δύνανται να εμφανιστούν. Κατόπιν απαραίτητου ελέγχου, προχωράμε ανάλογα με την περίπτωση στην επιδιόρθωση ή στην αντικατάσταση του πληκτρολογίου του φορητού σας υπολογιστή.

Όταν το laptop σας δεν φορτίζει, φορτίζει διακεκομμένα ή φορτίζει μόνο όταν λυγίσετε το καλώδιο παροχής ρεύματος σε συγκεκριμένο σημείο, τότε υπάρχει πρόβλημα στο βύσμα τροφοδοσίας και πρέπει να γίνει άμεση επισκευή ή αντικατάστασή του. Πολλές φορές δεν φταίει το βύσμα τροφοδοσίας για τα προβλήματα φόρτισης αλλά το κύκλωμα τροφοδοσίας, όπου εκεί απαιτείται διάγνωση επί της μητρικής πλακέτας. Εάν πάλι έχει χαλάσει το τροφοδοτικό σας λόγω κάποιου χτυπήματος ή αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, αναλαμβάνουμε την επισκευή ή αντικατάστασή του με συμβατό ή αντιπροσωπείας, κατόπιν επιλογής σας.

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των laptop είναι η αυξημένη θερμοκρασία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε πολλά από τα συστήματά του. Αναλαμβάνουμε την συντήρηση του συστήματος ψύξης του φορητού υπολογιστή σας και σας δίνουμε συμβουλές ώστε να αποφύγετε προβλήματα θερμοκρασίας. Αν κριθεί απαραίτητο, προβαίνουμε σε αντικατάσταση του ανεμιστήρα ψύξης ή της ψύκτρας, ώστε το laptop σας να λειτουργεί στις επιθυμητές θερμοκρασίες.

Κάθε laptop μπορεί να δεχθεί συγκεκριμένες αναβαθμίσεις ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο του.  Αυτό που θα μπορούσε να βελτιώσει τις επιδόσεις του laptop σας είναι η αναβάθμιση της μνήμης RAM καθώς και η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου με μεγαλύτερο ή/και ταχύτερο (π.χ SSD). Με τον τρόπο αυτό θα δείτε σημαντική διαφορά στην απόκριση του υπολογιστή σας χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του λειτουργικού σας συστήματος.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον σκληρό δίσκο, το CD-DVD rom, την μνήμη ή κάποια από τις θύρες (HDMI, USB) του φορητού σας υπολογιστή σε περίπτωση κάποιας πιθανής βλάβης τους.